2018

Goirle heeft dit jaar de eer om de 25e locatie te zijn van het ‘pop-up’ museum Talentum van museumdirecteur Laurens Morrison. Meneer Morrison is een echte heer, een pietje precies, en erg trots op alle stukken in zijn museum. Van oude teddybeer tot echt dinosaurus-skelet, van Karel Appel tot Mona Lisa. Van alles is er te vinden in het bijzondere museum.

Elke dag staat er weer een rij voor de deur, alles gaat goed en rustig. Tot nu toe. Meneer Morrison heeft in Goirle namelijk grootse plannen; hij is op zoek naar mooie dingen voor in zijn museum. Niet zo maar nieuwe dingen, maar speciale dingen. Dingen van waarde, dingen waar een verhaal achter zit, die met gevoel zijn gemaakt. En hij is bereid om ver te gaan voor de bijzonderste stukken, heel erg ver.

Kom jij hem helpen om zijn museum nog mooier en voller te maken?

Hee… zag ik daar nu iets bewegen…? Oh nee, dat kan niet, want het is een standbeeld… Of toch?

 

Bescherming tegen een brandmerk

Vanmiddag bij de Rode Draad zijn er weer spannende zaken gebeurd. Kunstwerken, maar ook groepsleiding zijn gebrandmerkt door Elizabeth, de vrouw van museumdirecteur Laurens.

Om te voorkomen dat er ook kinderen een brandmerk krijgen is er natuurlijk bescherming beschikbaar. Print een vrolijke smiley uit en hang deze voor het raam, op de deur of midden in de woonkamer. Elizabeth zal door deze vrolijkheid niet binnen kunnen komen!

 

 

Wie en wat kom je allemaal tegen in Museum Talentum?

Anneke

Tutabelia

Filia

Het Groene Soldaatje

van Vleuten

Laurens

Sjannie

Fons

Lisa

Harrie

Bink

Pop

Kristor

Theodoor

James

Wicky

Johanna

Ken