Inschrijven kinderen – informatie

De 40e editie van het Jeugdvakantiewerk vindt dit jaar thuis plaats:

JVW de Thuiseditie!

Rode Draad en activiteiten
In de week van maandag 17 tot en met zaterdag 22 augustus staat er iedere dag om 8.00 uur een nieuwe aflevering van de Rode Draad op onze site. Volg het verhaal van Vlinder (onderbouw), Robert Jan Bordeaux (middenbouw) en Boris Bast (bovenbouw) en help ze mee door echte JVW-opdrachten te doen. ‘s Avonds gaat de Rode Draad verder en zie je een nieuwe aflevering op onze site.

Alle opdrachten zijn thuis te doen. Soms heb je wat spullen nodig, maar op onze site kan je binnenkort al zien wat we gaan doen en wat je daarvoor nodig hebt.

Om mee te doen hoef je alleen maar op deze site te kijken. Meedoen aan JVW de Thuiseditie is gratis. Inschrijven hoeft niet.

> ga naar het JVW 2020-programma

 

Hallo jongens en meisjes en hallo ouders,

Op deze pagina vinden jullie informatie over het Jeugdvakantiewerk en over het inschrijven van kinderen.
Inhoud

 1. Wat is het Jeugdvakantiewerk?
 2. Wie mag er mee doen?
 3. JVW-groepen
 4. Een JVW-dag in het kort
 5. Wanneer is het JVW?
 6. Wat kost het?
 7. Hoe geef je je op?
 8. Vrijwilligers: Beleef een fantastische week…
 9. Aanmelden als vrijwilliger
 10. Veiligheid
 11. Meer info over het Jeugdvakantiewerk?

 

Wat is het Jeugdvakantiewerk?
Het Jeugdvakantiewerk (JVW) is een week voor de schoolgaande Goirlese en Rielse jeugd vol theater, spellen, tochten en andere leuke activiteiten. Tijdens het JVW kom je in heel Goirle en Riel, niet alleen bij sporthal de Haspel in het Grobbendonckpark of in het centrum, maar ook in de bossen of op de Regte Heide. Natuurlijk is er ook een uitstapje! Maar waar naar toe blijft nog even geheim . . .  Met het Rode Draad-theater beleef je iedere dag een fantastisch avontuur. We nemen je mee in een spannend verhaal met schurken en natuurlijk helden.

Voor de oudste kinderen (uit groep 7 en 8) staan er ook nog fietstochten en een overnachting op het programma, compleet met een spectaculair nachtspel!

Als je je opgeeft voor het JVW doe je in principe de hele week mee.  Doe je mee, dan krijg je voor het begin van de grote vakantie de Sjeeskrant, met daarin meer informatie over het programma en het JVW. Vanaf 1 juli staat de groepsindeling online. Je kunt dan al zien bij wie je in de groep zit.

^ terug naar boven

Wie mag er mee doen?
Elk kind dat nu in de groepen 1 tot en met 8 zit, mag meedoen. Groep 1, 2 en 3 wordt ingedeeld bij de Onderbouw, groep 4, 5 en 6 bij de Middenbouw en groep 7 en 8 bij de Bovenbouw.

Zit je op het voortgezet onderwijs en ben je nog géén 16 jaar, dan kan je meedoen met het Hulpcomité. Meer informatie hierover lees je hier.

JVW-groepen
Alle kinderen worden ingedeeld in JVW-groepen. Zo’n groep bestaat uit 10 tot 16 kinderen. We proberen klasgenootjes bij elkaar in één groep in te delen. Maar het kan voorkomen dat er kinderen van verschillende klassen of scholen bij elkaar ingedeeld worden.

Schrijf je in ná 30 april, dan kunnen we niet garanderen dat je bij je klasgenootjes of je vriendjes in de groep ingedeeld wordt.

Iedere groep wordt begeleid door minimaal 2 vrijwilligers, waarvan er in ieder geval één 18 jaar of ouder is. We proberen om op iedere groep 3 personen leiding te hebben.

^ terug naar boven

Een JVW-dag in het kort
Het JVW begint iedere dag om 9.15 uur. Je verzamelt bij de Haspel op het grasveld bij je leiding en groepsnummer. We starten om 9.30 uur met de Rode Draad, een spannend toneelstuk. Hierna start het spelprogramma. Soms is dat bij de Haspel, maar vaak is dat in het dorp, het bos of op de hei. Aan het eind van de dag is er bij de Haspel weer een Rode Draad en daarna ga je naar huis. Natuurlijk zijn alle ouders welkom om ’s ochtends en ’s middags mee te kijken naar de Rode Draad.

Tussen de middag is er tijd om je meegebrachte lunch op te eten. Voor drinken tijdens de lunch en de rest van de dag zorgt het JVW. Je moet hiervoor wel je eigen beker meebrengen.

Hieronder vind je extra informatie per bouw.

De Onderbouw (basisschool groep 1, 2 en 3)
Voor deze jonge kinderen is er een aangepast programma en een eigen Rode Draad-verhaal. Iedere dag begint om 9.15 uur en is om 14.30 uur afgelopen. Op donderdag is er een rustdag en blijf je dus thuis. Meestal zijn de activiteiten van de Onderbouw rondom De Haspel in het Grobbendonckpark.

De Middenbouw (basisschoolgroep 4, 5 en 6)
Zit je in groep 4, 5 of 6 dan doe je alle dagen mee. Iedere dag begint om 9.15 uur en is afgelopen om 16.15 uur.

De Bovenbouw (basisschoolgroep 7 en 8)
Zit je in groep 7 of 8 dan doe je alle dagen mee. De meeste dagen beginnen om 9.15 uur en eindigen om 16.15 uur.

Op de woensdag is er voor de Bovenbouw een overnachting gepland. Je begint die dag later en gaat ’s avonds niet naar huis. De volgende ochtend ga je meteen door bij het JVW voor het uitstapje. Wij zorgen voor avondeten op woensdag en voor ontbijt en lunch op donderdag.

De zaterdag
Op zaterdag is het JVW eerder afgelopen dan de andere dagen. Het programma is op deze laatste dag wat rustiger. Daarna kan je nog afscheid nemen van je groepsleiding, de Rode Draad-spelers en nagenieten van een fantastische week.

^ terug naar boven

Wanneer is het JVW?
Het JVW 2020 is in de laatste week van de schoolvakantie, dus van maandag 17 tot en met zaterdag 22 augustus 2020.

Wat kost het?
Het Jeugdvakantiewerk kost € 28,50 per deelnemend kind voor de hele JVW-week. Geef je je op na 30 april dan kost het JVW € 45,00.

Bij annuleren door uzelf na 30 april wordt het inschrijfgeld niet geretourneerd.

In verband met de maatregelen om het corona-virus te bestrijden is de datum van 30 april verschoven naar 15 juni.

Stichting Leergeld
Ben je niet in de gelegenheid om het inschrijfgeld (helemaal) zelf te betalen, dan kan je contact opnemen met Stg. Leergeld. Zij kunnen meer vertellen over de mogelijkheden tot vergoeding van het inschrijfgeld. Kijk op www.leergeld-goirle-riel.nl voor meer informatie.

Hoe geef je je op?
Je kan je inschrijven via deze site. De betaling gebeurt via IDEAL bij je eigen bank. Natuurlijk gaat het inschrijven en betalen via een beveiligde verbinding.  Inschrijven kan 24 uur per dag, 7 dagen in de week!

Bij de inschrijving kan je aangeven met wie je in het groepje zou willen. We proberen om dit ook voor elkaar te krijgen, maar we kunnen dat niet beloven.

Let op: vol = vol! Er is een maximum aantal kinderen dat mee kan doen met het JVW.

Inschrijven kan op ons inschrijfformulier: druk daarvoor op de rode knop onderaan deze pagina.

 

^ terug naar boven

Vrijwilligers: Beleef een fantastische week…
Dit deel is bestemd voor grotere broers en zussen, vaders en moeders, opa’s en oma’s, buurmannen en buurvrouwen.

Ieder jaar doen zo’n 800 kinderen mee met het JVW, ingedeeld in zo’n 60 groepen. Elke groep wordt begeleid door minimaal 2  personen. Daarnaast wordt er gepost, gesjouwd, geschreven en geholpen door nog veel meer vrijwilligers.

Wat is dat nou, vrijwilliger zijn bij het JVW?
Vrijwilligers komen bij het JVW voor in alle soorten en maten. Denk niet alleen aan groepsleiding, maar ook aan posten, hulpcomité, ranjaploeg of vervoersploeg. Je kunt al meedoen met het JVW vanaf één dag. Meer dagen is fijn voor het JVW.
Tijdens het JVW ontmoet je nieuwe mensen, maak je een feest voor én met alle andere JVW’ers, speel je het vrijwilligersspel en is er natuurlijk een gezellig bedankfeest.

Groepsleiding
Een grote club vrijwilligers is de groepsleiding. Als groepsleiding heb je samen met 1 of 2 anderen de verantwoordelijkheid over jouw eigen groepje van zo’n 13 kinderen. Er is altijd een groepsleider van 18 jaar of ouder in het groepje. Je kunt groepsleiding zijn als je 15 jaar of ouder bent. Met je groep doe je spelletjes, zoektochten en kijk je naar de Rode Draad.  Je zorgt ervoor dat de kinderen plezier hebben en dat alles gezellig blijft.

Je bent ’s ochtends om 9.00 uur aanwezig om alle kinderen te verwelkomen en na een dag programma is er rond 16.30 uur nog een evaluatie met het comité. Zo weten we wat je van de dag vond en wat er beter of anders kan.  Daarna is onze bar open om nog gezellig wat met elkaar te drinken en na kletsen. Om 18.00 uur gaat de bar dicht… maar vanaf 20.00 uur is iedereen weer welkom om een leuke avond bij het JVW te hebben met allerlei activiteiten voor de vrijwilligers.

Spelposten
Een andere grote groep vrijwilligers zijn de posten. Als post beman je bijvoorbeeld een spel. Je zorgt voor speluitleg aan de kinderen, je bent de scheidsrechter en houdt de score bij. Nadat een groep geweest is zorg je dat het spel weer in orde is voor de volgende groep. Als post kan je bijvoorbeeld ook ingezet worden om een knutselactiviteit te begeleiden. Je deelt dan materialen uit en geeft adviezen aan de groepsleiding en de kinderen. Aan het eind van de activiteit zorg je ervoor dat de boel weer netjes achtergelaten wordt.

Vervoersploeg, ranjaploeg, bouwploeg, … ploeg
We kunnen dus alle hulp gebruiken, voor de hele week, één of een paar dagen. We zijn niet alleen op zoek naar groepsleiding, maar ook naar vrijwilligers voor de vervoers- en ranjaploeg, de bouwploeg in de week vóór het JVW en voor het afbreken van het podium en de feesttent. Dus geef je op voor een week gezelligheid via onze site: www.jvwgoirle.nl (kijk bij ‘vrijwilligers’).

Aanmelden als vrijwilliger
Wil je meedoen als vrijwilliger, dan kan je je nu al aanmelden via het aanmeldformulier op deze site.

> ga naar het aanmeldformulier vrijwilligers

^ terug naar boven

Veiligheid
Bij een activiteit met zoveel deelnemers en vrijwilligers is de veiligheid een belangrijk punt. Naast een risicoinventarisatie, veiligheidsplan en ontruimingsplannen heeft het Jeugdvakantiewerk ook een huisreglement, een gedragscode voor onze vrijwilligers en een meldprotocol.

Huisreglement
Het bestuur van de Stichting Jeugdvakantiewerk vindt afspraken over de manier van omgaan met elkaar belangrijk, omdat iedereen zich prettig en veilig moet kunnen voelen. Dit kan alleen als je elkaar in je waarde laat en elkaar met respect behandelt. Dit betekent dat wij in onze organisatie alle vormen van ongelijkwaardige behandeling zoals, pesten, machtsmisbruik, discriminerende, racistische, seksistische of (seksueel) intimiderende gedragingen of opmerkingen, of het hiertoe aanzetten, ontoelaatbaar vinden.

In ons huisreglement hebben we alles op een rijtje gezet. Dit reglement geldt voor iedereen die meedoet met of rondloopt tijdens het JVW: kinderen, ouders en vrijwilligers. Het huisreglement is op onze site in te zien.
Op de eerste dag van het Jeugdvakantiewerk wordt door de groepsleiding aandacht besteed aan deze afspraken.

> ga naar het huisreglement

Gedragscode voor vrijwilligers
Veel grenzen in het contact tussen medewerkers en pupillen in de vereniging zijn niet eenduidig. Het ene kind wil even op schoot zitten als het troost zoekt, het andere kind heeft behoefte aan een aai over de bol en weer een ander kind vindt het niet prettig om aangeraakt te worden. Hierover kunnen dus nooit precies grenzen worden afgesproken die voor alle kinderen en in alle situaties gelden. Daarom hebben wij als organisatie voor al onze vrijwilligers een gedragscode opgesteld. Wanneer je bij ons komt werken, als vrijwilliger of als stagiair(e), vragen wij je deze gedragscode te ondertekenen. Hiermee verklaar je dat je de gedragscode kent en niet tegen de gedragscode in zult handelen.
> ga naar de gedragscode

Meer info over het Jeugdvakantiewerk?
Als je nog vragen hebt over het opgeven van kinderen, neem dan contact op via ons contactformulier kinderen. Voor andere vragen over het JVW mail gebruik je één van de andere contactformulieren.

^ terug naar boven

Inschrijven Kinderen