Het Comité

Het Comité

Het Jeugdvakantiewerk wordt al sinds jaar en dag georganiseerd door het Comité. Wie zijn deze mensen en wat doen ze?

Het Comité bestaat uit zo’n 15 tot 18 personen die als vrijwilliger het JVW organiseren. Er is een dagelijks bestuur (voorzitter, vice-voorzitter, penningmeester en secretaris) en overige bestuursleden.

Een jaar JVW

Het JVW-jaar begint voor het Comité in september. In de eerste vergadering worden de taken verdeelt en worden de ideeën voor het thema geïnventariseerd. Daarna gaat iedereen aan de slag met zijn of haar taak. Ongeveer één keer per maand hebben we met het hele Comité een vergadering om de voortgang te bespreken. We hebben het dan niet alleen over de te organiseren programma’s, maar bijvoorbeeld ook over de hoogte van het inschrijfgeld.

Het kan zijn dat je vaker dan één keer in de maand een vergadering hebt. Als je bijvoorbeeld een dag organiseert heb je ook daarvoor nog een aparte vergadering. Samen met het Sub-comité (vrijwilligers die alleen een dag organiseren) verzin je dan spelletjes en activiteiten die de kinderen gaan doen. Houd je je bezig met sponsoring, dan kan het zijn dat je overdag op bezoek gaat naar bedrijven om te praten over sponsormogelijkheden. De hoeveelheid tijd die je erin steekt bepaal je voor een groot deel dus zelf.

Taken Comité

Als Comité-lid ben je niet alleen verantwoordelijk voor het verzinnen van een programma voor de kinderen. Er moet nog veel meer geregeld en georganiseerd worden. Denk hierbij aan het inschrijven van de kinderen, werving van vrijwilligers en het bijhouden van de site. Maar ook zaken als het aanvragen van de vergunning, het regelen van tenten, WC’s en hekken en het opruimen van onze opslag horen erbij.

Gezellig

Het Comité is natuurlijk niet alleen maar regelen en organiseren. Gezelligheid en samen dingen doen is een belangrijk onderdeel. In oktober gaan we met het Comité op Comité-weekend. We doen dan allerlei activiteiten (van ‘survival-tochten’ tot ‘weerwolf-avonden’) en we praten na over het afgelopen jaar en maken natuurlijk al plannen voor het komende JVW.
Met carnaval lopen we mee met D’n Opstoet. Het is voor ons een mooi PR-moment en het bouwen van de wagen en het meelopen is erg gezellig. Door het jaar heen hebben we natuurlijk de diverse feesten, spelletjes- en filmavonden en gaan we tappen bij het Fruttersfist.