Vrijwilliger bij het Jeugdvakantiewerk

Wat is dat nou, vrijwilliger zijn bij het Jeugdvakantiewerk Goirle

Vrijwilligers komen bij het JVW voor in alle soorten en maten, zoals groepsleiding, posten, hulpcomité, ranjaploeg of vervoersploeg. Je kan al meedoen met het JVW vanaf een halve dag. Kan je meer dagen, dan is dat natuurlijk fijn voor het JVW, maar het is niet verplicht.

Leiding

Een grote club vrijwilligers is de groepsleiding. Als groepsleiding heb je samen met 1 of 2 anderen, waarvan 1 persoon minimaal 18 jaar is, de verantwoordelijkheid over jouw eigen groepje van zo’n 13 kinderen. Je kan groepsleiding zijn bij de onder- en middenbouw als je 15 jaar of ouder bent. Wil je leiding zijn bij de bovenbouw, dan moet je minimaal 16 jaar zijn.

Met je groep doe je spelletjes, zoektochten en kijk je naar de Rooie Draad. Je zorgt ervoor dat de kinderen plezier hebben en dat alles gezellig blijft.

Je bent ’s ochtends om 9.00 uur aanwezig om alle kinderen te verwelkomen en na een dag programma is er rond 17.30 uur nog een evaluatie met het comité. Zo weten we wat je van de dag vond en wat er beter of anders kan.


Posten

Een andere grote groep vrijwilligers zijn de posten.

Als post beman je bijvoorbeeld een spel. Je zorgt voor speluitleg aan de kinderen, je bent de scheidsrechter en houdt de score bij. Nadat een groep geweest is zorg je dat het spel weer in orde is voor de volgende groep.

Als post kan je bijvoorbeeld ook ingezet worden om een knutselactiviteit te begeleiden. Je deelt dan materialen uit en geeft adviezen aan de groepsleiding en de kinderen.

Aan het eind van de activiteit zorg je ervoor dat de boel weer netjes achtergelaten wordt.


Maatschappelijke stage

In samenwerking met De Twern biedt het Jeugdvakantiewerk Maatschappelijke Stage-plaatsen aan.

Voor uitleg en vragen over Maatschappelijke Stages kan je terecht op www.stage-etalagetilburg.nl. Je kunt je daar ook aanmelden voor een stage bij het Jeugdvakantiewerk.

Hieronder staan de 2 soorten stageplaatsen die het Jeugdvakantiewerk biedt.

Op onze speciale pagina voor Maatschappelijke stage vind je meer informatie over de type stage die wij je aan kunnen bieden.