Maatschappelijke stage bij het JVW

In samenwerking met De Twern biedt het Jeugdvakantiewerk Maatschappelijke Stage-plaatsen aan.

Voor uitleg en vragen over Maatschappelijke Stages kan je terecht op www.stage-etalagetilburg.nl. Je kunt je daar ook aanmelden voor een stage bij het Jeugdvakantiewerk.

Hieronder staan de 2 soorten stageplaatsen die het Jeugdvakantiewerk biedt.


Leiding

Wat is het Jeugdvakantiewerk:

Het Jeugdvakantiewerk (JVW) is een week voor de schoolgaande Goirlese en Rielse jeugd (groep 1 t/m 8) vol theater, spellen, tochten en andere leuke activiteiten. Tijdens het JVW kom je in heel Goirle en Riel, niet alleen bij De Haspel of in het centrum, maar ook in de bossen of op de Regte Hei. Natuurlijk is er ook een uitstapje! Met het Rode Draad-theater beleef je iedere dag een fantastisch show.

Wat ga je doen:

Je bent samen met 2 of 3 anderen leiding van een groepje kinderen. In de week ga je met je groepje kinderen spelletjes doen, naar het zwembad, knutselen, theater, sporten enzovoorts. Al deze dingen zijn door ons georganiseerd, jij begeleidt jouw groepje kinderen met het doen van deze activiteiten. We hebben wel enkele regels als je vrijwilliger bent bij het JVW, deze hebben we verwoord in de Gedragscode voor vrijwilligers en is te vinden op

Naast het zijn van leiding willen wij je ook wat extra’s aanbieden, voor al onze vrijwilligers organiseren we ‘s avonds gezellige activiteiten in onze bar en een natuurlijk een eindfeest.

Wanneer verwachten we je:

Een startbijeenkomst op de zondag voor het Jeugdvakantiewerk
De Jeugdvakantiewerk week is dagelijks van 9:00 t/m 15:00

Welke leeftijd moet je hebben:

14 jaar of ouder


Spelpost

 Wat is het Jeugdvakantiewerk:

Het Jeugdvakantiewerk (JVW) is een week voor de schoolgaande Goirlese en Rielse jeugd (groep 1 t/m 8 ) vol theater, spellen, tochten en andere leuke activiteiten. Tijdens het JVW kom je in heel Goirle en Riel, niet alleen bij De Haspel of in het centrum, maar ook in de bossen of op de Regte Hei. Natuurlijk is er ook een uitstapje! Met het Rode Draad-theater beleef je iedere dag een fantastisch show.

Wat ga je doen:

Je bent spelpost van een spelletje. Je probeert de groepjes die bij je langskomen zo goed mogelijk te helpen en te motiveren met het uitvoeren van jouw spel. Je zorgt dat de spelletjes mee opgebouwd en afgebroken worden. Daarnaast vragen wij je af en toe ook om mee te helpen met opruimwerkzaamheden. We hebben wel enkele regels als je vrijwilliger bent bij het JVW, deze hebben we verwoord in de Gedragscode voor vrijwilligers en is te vinden op

Naast het zijn van spelpost willen wij je ook wat extra’s aanbieden, voor al onze vrijwilligers regelen we een barbecueavond en een eindfeest.

Wanneer verwachten we je:

Een startbijeenkomst op de zondag voor het Jeugdvakantiewerk
De Jeugdvakantiewerk week is dagelijks van 9:00 t/m 17:00
(je wordt ingezet wanneer er spelposten nodig zijn, dit kan betekenen dat je niet iedere dag hetzelfde doet)

Welke leeftijd moet je hebben:

14 jaar of ouder